Шановне товариство!

Повідомляємо про створення Відокремленого підрозділу ГО “Федерація альпінізму і скелелазіння України” у Львівській області. Виписка з Єдиного реєстру, печатка, договір зі спорткомітетом є. Аналогічні відокремлені підрозділи створені у більшості областей України.

Відразу відповідаємо на запитання:

  1. Навіщо потрібний відокремлений підрозділ, адже є Гірський клуб “ЕКСТРЕМ”?
    Це зумовлено зміною законодавства. Раніше спортсмени утворювали клуби, ці клуби об’єднювалися у федерацію області, а обласні федерації об’єднювалися у федерацію країни. На жаль законодавець змінив це логічне правило. Тепер, згідно діючого законодавства, республіканська федерація централізовано створює обласні, міські чи районні федерації як свої відокремлені підрозділи і призначає керівників. Ці відокремлені підрозділи укладають договори з обласними спорткомітетами про розвиток своїх видів спорту. Це стосується всіх видів спорту. Такий закон.
  2. А що з Гірським клубом “ЕКСТРЕМ” і його 27-ми річною історією?
    А ні що. Як працював, так і буде працювати. Як проводив спортивні заходи, так і буде проводити. Люди ж одні і ті самі. Просто у документації спортивних заходів буде фігурувати не ГК “ЕКСТРЕМ” а ВП ФАіСУ у Львівській обл. Всі записи у спортивних документах будуть від імені ВП ФАіСУ у Львівській обл. Участь спортсменів в офіційних змаганнях чи спортивних заходах буде від ВП ФАіСУ у Львівській обл. Печатка всюди буде ставитись ВП ФАіСУ у Львівській обл.
    Аналогічна ситуація з іншими альпклубами України. Тепер всі офіційні спортивні заходи та документи будуть від відокремлених підрозділів своїх міст чи областей.
  3. Що робити зі спортивними документами, виданими ГК “ЕКСТРЕМ” чи іншим альпклубом України (посвідчення “значка”, книжки альпініста, розрядні книжки спортсмена і т.д.)?
    Ці документи абсолютно дійсні, легальні і не потребують заміни чи внесення виправлень.
  4. Членські внески будуть збиратись вже не ГК “ЕКСТРЕМ” а ВП ФАіСУ у Львівській області в тому порядку, як і раніше у клубі на Я. Мудрого, 5-А.

Статут Федерації альпінізму і скелелазіння України (нова редакція) та Положення про відокремлені підрозділи ФАіС України розміщені в розділі “Нормативні документи” на цьому сайті.